Odlet z Nemecka koronavirus info
Dá se kromě Swissu ct, pa, ne dostat nějak rozumně z Barcelony do Prahy? Moc toho nenacházím... jen KL s testy nebo nespolehliva LH s dlouhým přestupem.
Jo aha, vy ještě stíhate ten poslední let 2. února než tu linku FR pro letošek ruší... já potřeboval kdykoliv až v půlce února 🤷🏻♂️
Leti to naposledy 2.unora, jeste to pak lita utery -sobota v breznu ,pokud to teda nezrusi,zatim to v prodeji je
Spolková republika Německo zvažuje zakázat vstup do země cizincům z oblastí s nakažlivějšími variantami koronaviru , rozhodnutí by podle Der Spiegelu mohlo padnout v pátek.
To uz ani Europska unia negarantuje ustavne pravo - sobotne nakupy v Primarku v Drazdanoch?
Zdravím! Máme letět s rodinou 27.2. na Fuerteventuru z Lipska. Samozřejmě bychom měli testy na covid tam, ale dělá mi starosti, že je máme mít i na cestu zpět. Máte, prosím, někdo z Vás nějaké informace? Děkuji
tak to tady prave zjistujeme..zadne oficialni info neni ze je mas mit nazpatek..ale obcas je pracovnici na check inu vyzaduji a to je pak problem to resit tesne pred odletem..:)
Rekl bych, ze nejdulezitejsi je oficialni info daneho statu (Nemecko i Rakousko maji vyjimku pro prilet a okamzity tranzit do Ceska bez testu). Jednotlive letecke spolecnosti si to ovsem mohou vykladat jinak, i na jejich telefonnich linkach kazdy agent tvrdi neco jineho. Asi je nejlepsi mit vytisteno nebo v mobilu to oficialni info daneho statu (ze neni test pro tranzit potreba), a to pak v pripade problemu na boardingu ukazat. Nebo si i pred odletem domu udelat a zaplatit test a pak se vyhnout neprijemnym debatam pri boardingu ...
Mám oficiální info z pořádájící cestovky o nutnosti testů zpátky (dnes mě informovali na dotaz)... Nemohu to nechat na poslední chvíli, má nás jet sedm...
mno tak jedine si tam udelat testy pri ceste nazpatek..ale domu poletis za mesic a neco do te doby uz muze byt situace lepsi..nebo horsi:)
Dobrat se něčeho přesně je fakt celkem složité. Ale přičítám to tomu, že se teď v EU turisticky cestovat nemá, tak těm pár lidem co bez toho nemohou být to schválně vágním výkladem zneprijemnuji, aby fakt nikdo nikam nelital (protože zase en bloc se to nemůže v EU z lidskopravniho hlediska zakázat)... 🤷🏻♂️
Cestovka by nemela informovat jinak nez oficialni zdroj. V pripade Nemecka je tranzit zpet do Ceska stale mozny bez testu. Urcite je mozne dohledat primo nemecky web nebo aspon web nemeckeho velvyslanectvi v Praze (aktualizovano 26.1.2021):
https://prag.diplo.de/cz-de/aktu.../-/2319970
Samozrejme s testem nazpet se vyhnete pripadnym polemikam, i kdyz treba test ani nebyl potreba.
ivana S napsal(a):Mám oficiální info z pořádájící cestovky o nutnosti testů zpátky (dnes mě informovali na dotaz)... Nemohu to nechat na poslední chvíli, má nás jet sedm...
A take by ses te cestovky mohla zeptat, jaky druh testu je nutny zpatky?! Treba Iberia informuje, ze pro lety ze Spanelska do Nemecka jsou mozne i levnejsi antigenni testy:
Also, people who are six years of age or older that have been in Spain in the last 10 days prior to entering Germany, must show a negative PCR or antigen test done within 48 hours prior to their arrival.
Díky všem! Asi to odpískáme... Vzhledem k tomu, že by měly letět i dvě malé děti, radši zůstaneme doma. Tak se všichni opatrujte!
Myslím, že mají jednat dnes. Nejpozději přes víkend se tedy dozvíme verdikt. Taky na to čekám.
Zákaz vstupu do Německa z oblastí s mutacemi koronaviru začne platit zřejmě od soboty . Výjimky budou mít lidé žijící v SRN a doprava zboží.
asi zatím ano.
Tady aktuálně vyhlášený seznam zemí k dnešku: https://www.rki.de/DE/Content/In...cationFile
ČR je zatím jen vysoce riziková, tj. cesty v případě vážných důvodů s testem jsou možné, transit a cesta z/na letiště taky možné.
Ahoj přátelé, tak sedíme v Berlíně v letadle a nikdo po nás nikde nic speciálního nechtěl, jen roušky. Děti jsou spokojené a jestli nás nepustí z Hurghady zpět do Berlína pro auto a domů do Čech, bude to jistě velké dobrodružství. Už to cestování asi potřebovalo vylepšit nějakou bojovkou :-)